Vinkkejä stressin vähentämiseksi etätöitä tehdessä

Nykyaikana stressitekijöitä on valtavasti ja stressin määrä ihmisillä lisääntyy valtavaa tahtia. Stressitekijöitä voi onneksi yrittää vähentää ja niin kannattaakin mahdollisuuksien mukaan yrittää tehdä. Stressi voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa fyysisiä oireita joten kannattaa kuulostella omaa kehoaan ja pyrkiä hallitsemaan stressiä parhaansa mukaan. 

Stressin vähentämiseksi ja siitä toipumiseksi on onneksi olemassa lukuisia keinoja. On mahdollista saada omaa hyvinvointiaan parannettua loppuunsa joskus liiankin yksinkertaisilta tai helpoilta vaikuttavilla keinoilla. Kannattaakin siis kokeilla onko niillä vaikutusta omaan hyvinvointiin. 

Vähennä hälyisyyttä ja meteliä

Jatkuvat keskeytykset ja hälinä ovat omiaan saamaan aivot ylikierroksille ja toimimaan epätehokkaasti. Kun hälinää ja esimerkiksi puheluiden ja viestien äänimerkkejä tulee jatkuvasti, aivot joutuvat keskeyttämään ajatustyön ja stressitaso nousee valtavasti. Laitteista kannattaakin mykistää ilmoituksien äänet niiltä osin, joilta se ei ole välttämätöntä, kuten ilmoitukset peleistä ja muista huvituksista. Jos saat paljon viestejä, kannattaa harkita niidenkin äänimerkkien mykistämistä. Tällä voi olla suuri vaikutus hyvinvointiin. 

Ota oikeasti aikaa itsellesi

Oma aika on jokaiselle tarpeellista ja sitä kannattaakin mahdollisuuksien mukaan ottaa itselleen. Varsinkin etätöitä tehdessä koti alkaa tuntua jo vähän liiankin tutulta ja jos perheenjäseniä asuu saman katon alla useampia, saattaa jatkuva yhteiselo käydä todella stressaavaksi. Oletko miettinyt viettäväsi muutaman päivän tai viikon esimerkiksi mökillä tai hotellissa? Omissa oloissa oleminen ja työskentely yksin voi olla todella rentouttavaa ja jaksamista lisäävää.Hetken aikaa hotellissa asumisessa on se hyvä puoli, että voit antaa muiden hoitaa kaiken. Moni majoitus Helsinki alueella tarjoaakin täyden palvelun majoittautumista, jonka ansiosta voit huoletta tehdä töitä, syödä ja nukkua ilman arjen velvoitteita. Hengähdys arjen ruuhkasta tekee aina hyvää ja sitä kannattaa kokeilla.