Kodin tuntua toimistoon

Venyvätkö työtunnit toimistolla? Pitkän, hektisen työrupeaman aikana työtään rakastavallekin saattaa iskeä kova ikävä omaa kotia ja kenties vähemmälle huomiolle jääneitä läheisiä kohtaan. Tässä onkin muutama vinkki, miten toimistosta saa kodikkaamman ja miten ystävät ja perhe voivat olla hengessä mukana myös pitkän työpäivän aikana.

Tekstiilit

Kodin tekstiileitä voi vallan mainiosti käyttää myös toimiston sisustamiseen. Mikäli toimistossasi on esimerkiksi sohva tai nojatuoli, on ratkaisu melko selkeä: sohvatyynyillä ja pehmeällä viltillä saa jo aikaiseksi paljon rentoa kodin tuntua. Jos taas näitä huonekaluja ei ole, voit hyvin asetella lämpimän, värikkään viltin myös toimistotuolisi selkänojalle ja kääriytyä siihen, jos erityisen viileä päivä pääsee yllättämään.

Valokuvat

Valokuvat toimivat sekä tyylikkäänä että lämminhenkisenä sisustuselementtinä. Niitä voit hyödyntää kehystettynä työpöydälläsi tai kookkaana kuvakollaasina seinällä tai ilmoitustaululla. Digiaikana valokuvia ei ehkä luonnostaan tule otettua niin usein, mutta ehkä nyt olisi aika ottaa matkaan tehokas kamera ja lähteä ystävien ja perheen kanssa pienelle kuvausretkelle? Digikuvista voi teettää laadukkaita printtejä minkä kokoisina tahansa.

Viherkasvit

Kasvien kastelusta voi tehdä itselleen mukavan aamurutiinin aina toimistolle saapuessa. Ne tuovat toimistoon lisää happea ja parantavat hengitysilmaa. Tämän lisäksi ne tietenkin lisäävät viihtyvyyttä ja tuovat luontoa lähellesi myös arjessa. Valitse helppohoitoisia sisäkasveja jotka miellyttävät silmääsi ja asettele niitä esimerkiksi työpöydällesi, seinälle ripustettaviin ruukkuihin tai amppeleihin.

Jo nämä kolme vinkkiä hyödyntämällä teet toimistostasi huomattavasti kodikkaamman ja viihtyisämmän. Muista kuitenkin myös levon tärkeys! Älä vietä kaikkea aikaasi toimistolla ahertaen, vaikka se tuntuisikin nyt hyvältä paikalta viettää paljon aikaa. Pidä työ ja arki erillään.