Potkua työntekoon

Joskus tuntuu siltä, että aivot ovat puuroa, kalenteri on täynnä lähestyviä palavereja, deadlineja ja tapaamisia eikä työnteko millään ota sujuakseen. Tätä tapahtuu aina välillä jokaiselle meistä, myös niille, jotka näyttävät aina tehokkailta ja suunnitelmallisilta työssään. Ero on siinä, mitä teemme, kun tällainen jumi iskee. Toiset lamaantuvat, avaavat television ja ajattelevat, että on parempi lopettaa, kun työnteko ei maistu. Toiset taas ottavat hetken hengitystauon, muistuttavat itseään tavoitteestaan ja ryhtyvät hommiin.

Haluan jakaa sinulle joitakin vinkkejä tehokkaaseen työntekoon. Osan näistä vinkeistä olen kuullut kollegoiltani, osan olen itse oppinut, jotkut jopa kantapään kautta. Itselläni toistuva tilanne on huomata muutamaa päivää ennen projektityön esittelypäivää, että suuri osa työstä on vielä tekemättä. Silloin ei auta muuta kuin kääriä hihat ja huhkia projektin kimpussa yötä päivää. Kun huomaan, että alan luisua tällaiseen käyttäytymismalliin, otan aikalisän ja muistutan itseäni, että on paljon mukavampaa edistää projektia päivä kerrallaan kuin veren maku suussa yöllä puurtaen. Vinkkini sinulle onkin siis jakaa iso projekti osiin ja aikatauluttaa kalenteriin jokainen työvaihe erikseen.

Joskus työnteon sujuvuus on kiinni paikasta, jossa työtä teet. Etenkin nyt etätyön yleistyttyä tulee tehtyä paljon töitä kotoa, mikä ei aina ole parasta työn tehokkuuden kannalta. Kotona on paljon houkuttelevia oheistoimintoja: kun työtehtävä ei kiinnosta, yhtäkkiä pyykinpesu ja autotallin siivous tuntuvat houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Moni hotelli helsingin keskustassa vuokraa huoneita päivävuokralla työkäyttöön. Hotelli tarjoaa rauhalliset puitteet työntekoon, virikkeettömän ympäristön ja mahdollisuuden hyödyntää huonepalvelua.

Näillä vinkeillä olen itse tehostanut työntekoani. Olisi mukava kuulla myös teidän lukijoiden kokemuksia siitä, miten olette innostaneet itseänne työnteossa!