Ota lomastasi kaikki irti jotta rentoudut parhaiten

Lomalla on yleensä tarve rentoutua, jotta työnteko sujuu paremmin ja työteho säilyy hyvin yllä. Loma kannattaakin käyttää mahdollisuuksien mukaan työstä irtautumiseen ja parhaaseen mahdolliseen rentoutumiseen, nauttien juuri siitä mistä eniten saa mielihyvää. Loma onkin tarkoitettu juuri kuormittavuuden vähentämiseksi, jaksamisen ylläpitämiseksi.

Suunnittele siis mahdollinen lomasi niin että voit vähentää kaiken mahdollisen turhan työhön liittyvän ärsykkeen pois ja keskittyä vain ja ainoastaan palautumiseen, rentoutumiseen ja nauttimaan siitä ettet ole työn vanki.

Lähde lähilomalle ja säästä aikaa

Useasti lomalla halutaan matkustaa vähän kauemmaksi, mutta mitä jos matkustaisitkin lähemmäksi? Matkustamalla lähelle tai lähipaikkakunnalle säästäisit aikaa ja usein myös rahaa. Näin voit keskittyä hyvin pelkästään nauttimaan ja rentoutumaan, jotta palaudut työstä mahdollisimman hyvin. Usein matkustaminen voi olla raskasta ja rennon loman päätteeksi tylsää ja uuvuttavaa käyttää paljon aikaa ja vaivaa vain päästäkseen takaisin kotiin.

Onkin helppoa löytää mielekäs ja rentouttava majoitus Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa tai muualla mukavissa ja paljon tekemistä tarjoavissa kaupungeissa lomaillessa. Monet hotellit tarjoavatkin laadukasta majoitusta ja loistavan mahdollisuuden rentoutua erilaisessa ympäristössä, kuin missä yleensä olet tai vietät aikaa.

Suunnittele tarpeelliset, älä suunnittele liikaa

Loma kannattaa ottaa rentoutumisena ja suunnitella vain tärkeimmät, kuten kulkeminen, matkat ja majoittautuminen. Liikaa suunniteltuna lomasta tulee vain aikataulutettu viikko ohjelma muiden seassa, eikä mahdollisuutta rentoutumiseen oikeasti ole. Päättämällä etukäteen ettet turhaan suunnittele yksityiskohtia, annat mahdollisuuden pienelle seikkailulle ja saatat huomata miten hyvältä tuntuu vain olla, ilman turhaa pakkoa tehdä yhtikäs mitään. Tämä onkin paras keino rentoutua hektisen ja välillä turhankin aktiivisen arjen keskellä.