Toimiston somistaminen tehokasta työntekoa varten

Iso osa elämästä kuluu työpaikalla. Tämän takia työntekijöiden sekä työnantajien kannattaa panostaa siihen, miltä työpaikalla näyttää – työntekijä siksi, että hän voi nauttia tilasta, jossa on, ja työnantaja siksi, koska työntekijät tekevät paremmin ja ahkerammin töitä, kun heidän on hyvä olla. Ihminen vaistomaisesti kaipaa kauneutta ja se vaikuttaa myös ihmisen psyykeeseen, saatat jopa alitajuisesti liikkua huonekasveja tai ikkunaa kohti, tai tuntea itsesi masentuneeksi, kun tulet tilaan, jota ei ole sisustettu ollenkaan. Pidä nämä mielessä, kun haluat tehostaa työntekoa tekemällä toimistostasi tai työpaikastasi mukavamman.

Käytä ikkunoita tai kasveja hyväksi

Luonto rauhoittaa sielua ja saattaa olla, että huone, josta ei ole näkymää ulos, koetaan ahdistavana. Jos mahdollista, sijoita työpöytäsi lähelle ikkunaa. Jos tämä ei ole mahdollista, kannattaa panostaa sisäkasveihin huoneessasi. Käytä kasvijulisteita ja muita luontomaisemia hyväksesi, sillä nämä rauhoittavat yhtä lailla kuin oikeat maisemat. Varmista myös, että ilma kulkee toimistossasi, sillä raikas ilma pitää ajatukset myös terävänä.

koriste toimistoon
koriste toimistoon

Vapaus ilmaista itseään

Työntekoa ja vastuullisuutta lisää se, jos työntekijät kokevat tilansa omanaan. Jos sinulla on alaisia, kannusta heitä koristelemaan työpöytänsä tai toimistonsa oman näköiseksi, ja tee tämä myös itse. Pienet yksilölliset tavarat, kuten kehystetty kuva, kasvi, kynäteline tai oma kahvimuki tuovat jo omaa personallisuutta esiin. Tutkimusten mukaan, personalisoitu työtila voi lisätä työntekijöiden produktiivisuutta jopa 32 prosenttia!

Värit ja valotus

Väreillä ja valotuksella voi olla iso vaikutus työntekoosi. Tutkimusten mukaan vihreä tai sininen väri auttaa uusien ideoiden keksimisessä ja tuottamisessa, kun taas punainen väri edistää keskittymistä ja yksityiskohtaista työntekoa. Jos työsi liittyy yksinomaan tiettyyn työlajiin, voit harkita huoneesi sisustamista pelkästään sillä värillä. Toisaalta voit myös ottaa käyttöön valaistusjärjestelmän, jonka väriä on mahdollista vaihtaa tarpeiden mukaan.